Uspešna ekonomska saradnja Srbije i Bavarske

Bez autora
Aug 31 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić sastao se danas sa bavarskim ministrom privrede Martinom Cajlom, nakon čega je obišao sedište fabrike "Milbauer", svetskog lidera za sigurnosna tehnološka rešenja u oblasti elektronske identifikacije. Ministar Ćirić je tokom posete ovoj fabrici najavio da će u februaru 2012. godine početi realizacija nove investicije koja će omogućiti izgradnju centra za proizvodnju i istraživanje u kojem će raditi srpski inženjeri. Saradnja sa kompanijom "Milbauer" je veoma uspešna. Trenutno oko 60 naših mladih stručnjaka radi na projektima ove kompanije u Ugandi, Južnom Sudanu i Gruziji, a broj visokokvalifikovanih radnika uskoro će biti povećan. Trenutno je u toku realizacija grinfild investicije u Staroj Pazovi gde će biti zaposleno 100 novih stručnjaka, a krajnji cilj je da se iz Srbije dugoročno isporučuje oprema i snabdevaju tržišta istočne Evrope, Azije i Bliskog istoka.

Uspešna ekonomska saradnja Srbije i BavarskeMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić sastao se danas sa bavarskim ministrom privrede Martinom Cajlom, nakon čega je obišao sedište fabrike "Milbauer", svetskog lidera za sigurnosna tehnološka rešenja u oblasti elektronske identifikacije.

Ministar Ćirić je tokom posete ovoj fabrici najavio da će u februaru 2012. godine početi realizacija nove investicije koja će omogućiti izgradnju centra za proizvodnju i istraživanje u kojem će raditi srpski inženjeri.

Saradnja sa kompanijom "Milbauer" je veoma uspešna. Trenutno oko 60 naših mladih stručnjaka radi na projektima ove kompanije u Ugandi, Južnom Sudanu i Gruziji, a broj visokokvalifikovanih radnika uskoro će biti povećan.

Trenutno je u toku realizacija grinfild investicije u Staroj Pazovi gde će biti zaposleno 100 novih stručnjaka, a krajnji cilj je da se iz Srbije dugoročno isporučuje oprema i snabdevaju tržišta istočne Evrope, Azije i Bliskog istoka.

Srbija u trgovinskoj razmeni sa Bavarskom beleži pozitivan trgovinski bilans. U pomenutoj trgovinskoj razmeni, koja se kreće u iznosu od oko pola milijarde evra godišnje, Srbija već dve godine ostvaruje suficit. Od ukupnog srpskog izvoza u Nemačku jednu trećinu realizuju kompanije iz Bavarske kao što su “Leoni”, “Draexlmaier”, “Gramer” i “Wacker Neuson”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik